🎁 2 puzzle vásárlása esetén ingyenes szállítás 🎁 3 puzzle rendelésekor +10% kedvezmény 🎁
🎁 2 puzzle vásárlása esetén ingyenes szállítás 🎁
🎁 3 puzzle rendelésekor +10% kedvezmény 🎁

A puzzle 10 fejlesztő és egészségmegőrző hatása

Sokan nem tudják, hogy a Puzzle nem csak egy játék, hanem számos képességünket is fejleszti. Ebben a cikkben sorra vesszük, hogy milyen pozitív hatásai vannak a kirakózásnak a testi és szellemi egészségre.

1. Fejleszti a finommotorikát

Ennek a készségnek a fejlesztése a gyerekeknél elengedhetetlen, hisz a mindennapi cselekvéseink során folyamatosan használjuk.

A játék során apró elemeket kell felemelni, majd egymáshoz illeszteni, ez a folyamat pedig segíti a kézcsontok erősödését (ami fontos a majdani íráshoz), miközben a finommozgás is fejlődik.

2. Segíti a rész-egész viszony felismerését

Ezen képességnek a fejlesztése is nagyon fontos, főleg gyerekeknél a későbbi tanulási folyamatoknál. Ennek segítségével fogják majd a gyerekek megtanulni az olvasást és az írást.

A kirakós játékok során apró részletekből kell egy egészet összerakni. Például felfedezzük az egyik darab jellegzetes mintáját, majd összeszedjük az összes olyan elemet, amihez passzol az adott darab.

3. Csökkenti a stresszt

A kirakók gondolkodást, koncentrációt és türelmet igényelnek, melyek kihívás elé állítják elménket.

A hosszabb ideig tartó kirakózás meditatív állapotba helyezi az elmét, a tanulmányok pedig azt mutatják, hogy a napi meditáció a vérnyomás csökkentésével valóban nyugodtabb állapotba helyezi a testet.

A játék közben relaxálhatunk, ekkor fizikailag megnyugszik az elménk és a testünk. A gyerekeket is a nap folyamán sok hatás éri, nekik is segítség lehet a könnyebb elalváshoz este a kirakózás.

4. Erősíti a kitartást és a figyelmet

Egy kép kirakása komoly figyelmet és kitartást igényel, ezért ez a játék remek lehetőség ezen képesség fejlesztésére.

Gyerekeknél célszerű közösen kezdeni, így, ha a kicsinek sikerélménye lesz, akkor kisebb az esélye, hogy feladja a játékot.

5. Megmozgatja mindkét agyféltekét

Minden olyan tevékenység, amely logikus gondolkodást igényel, a jobb és bal agyféltekét is aktiválja.

Mindkettő különböző funkciókért felelős: a balt az analitikus gondolkodásmód és a jó logikai képesség jellemzi, míg a jobbot a művészi hajlamok, jó problémamegoldó képesség és a kreativitás.

6. Fejleszti a problémamegoldó képességet

Ez is egy fontos képesség, amelyre egész életünk során szükségünk van.

A problémamegoldás a célunk eléréséhez szükséges “út” megkeresése. A játék során a cél az egész kép kirakása, az “út” pedig a darabkák megfelelő helyre illesztése.

7. Növeli az IQ-t

Ahogy írtuk, a puzzle fejleszti a memóriát, a koncentrációt és a problémamegoldó képességet, ezeken kívül még az IQ-ra is pozitív hatással van.

Tanulmányok kimutatták, hogy ha minden nap legalább 25 percet kirakózunk, az 4 ponttal növelheti az intelligenciahányadosunkat.

8. Erősíti a sikerélményt és a magabiztosságot

Egy-egy kép kirakása mindig örömet okoz, mivel sikerült teljesítenünk a feladatot, ami komoly időt és türelmet igényelt tőlünk.

Ez a játék remek módja annak, hogy a gyermekek sikerét kiemeljük, különösen akkor, ha hajlamos leértékelni önmagát.

9. Fejleszti a szocializációt

Ha valaki mással együtt rakjuk ki a puzzle-t, az általános közérzetünkre is jó hatással lehet.

Ha egy célt valakivel közösen érünk el (és a nehézségekkel együtt küzdünk meg), az fejleszti a csapatban való együttműködés képességét és megelőzi a magányosságot.

Kutatások arra az eredményre jutottak, hogy a másokkal való szocializálódás és kötődés elengedhetetlen az egészség megőrzése érdekében.

10. Csökkenti a demencia és az Alzheimer-kór kockázatát

A kirakó kiváló problémamegoldó tevékenység, amely elősegíti az új idegsejtek növekedését, és csökkentheti az Alzheimer-kóros betegeknél fellépő agysejtkárosodás mértékét.

Láthatod, hogy mennyi előnye van a kirakózásnak, így soha ne legyen bűntudatod, ha több időt töltesz “játékkal”, gondolj inkább ezekre a pozitív hatásokra.

Állatos fa puzzle-jeink minden darabja egyedi, ráadásul a darabok között felfedezhetsz pillangó, mókus, bagoly, vagy éppen farkas formájú mintákat is, miközben kirakod a puzzle-t. Nézz szét a Puzzies kínálatában!

Papagáj fa puzzle

9690 Ft

Színes kutya fa puzzle

9690 Ft

Föld bolygó fa puzzle

9690 Ft

Béka fa puzzle

9690 Ft

Bagoly fa puzzle

9690 Ft

Sárkány fa puzzle

9690 Ft

Dínó fa puzzle

9690 Ft

Kutya fa puzzle

9690 Ft

Ezek is érdekelhetnek

Ha kedvet kaptál a puzzle-záshoz...

Papagáj fa puzzle

9690 Ft

Színes kutya fa puzzle

9690 Ft

Föld bolygó fa puzzle

9690 Ft

Béka fa puzzle

9690 Ft

Bagoly fa puzzle

9690 Ft

Sárkány fa puzzle

9690 Ft

Dínó fa puzzle

9690 Ft

Kutya fa puzzle

9690 Ft

Papagáj fa puzzle

9690 Ft

Színes kutya fa puzzle

9690 Ft

Föld bolygó fa puzzle

9690 Ft

Béka fa puzzle

9690 Ft

Bagoly fa puzzle

9690 Ft

Sárkány fa puzzle

9690 Ft

Dínó fa puzzle

9690 Ft

Kutya fa puzzle

9690 Ft
Kosár